Zelená linka NUOVO CAFFE - volejte zdarma

800 269 259

Servisní linka

PO - PÁ 8:00 - 20:00 hod
SO - NE 9:00 - 20:00 hod

Čištění stolního kávovaru

Většina z nás si představí, že je to jenom o tom, že se tam hodí tableta, (někteří si v horším případě představí i ocet), nechá se projet program „čištění“ a je to hotovo. Opak je pravdou, je to složitější proces.

Zahrnuje komplexní kontrolu, čištění a seřízení stroje do nejlepšího možného stavu.

Pro představu níže popisuji proces, který projde náš servisní technik s každým strojem, který mu přijde pod ruku.


Kompletní údržba kávovaru zahrnuje:

  • sanitaci a promazání centrální jednotky,
  • kontrola a seřízení mechanických částí,
  • provedení odvápnění,
  • provedení čištění kávových cest,
  • vyčištění a kontrolaprůtokoměru vody,
  • čištění a kontrolu mlecích kamenů,
  • kontrolu filtru hrubých nečistot,
  • kontrolu a čištění okruhu páry,
  • češtění vnitřní části stroje
  • kontrolu tlaku a těsnosti soustavy,
  • v případě dodání cappucinátoru: čištění mléčných cest.

Jen pro představu, délka trvání servisního čištění u průměrně používaného kávovaru, je přibližně 4 hodiny.

Nezapomeňte, že pravidelné čištění a servis kávovaru prodlužuje výraznou měrou jeho celkovou životnost.