Alžírská káva je dokonalou kombinací nasládlého vaječného likéru, hořké kávy a lahodné šlehačky.
Jak ale dosáhnout dokonalého vrstveného vzhledu, který se často nepodaří ani profesionálům v kavárnách a cukrárnách?
Kupodivu na přípravě "alžíru" není nic složitého, chce to jen znát ty správné "fígle"
Do vyšší sklenice nalijte cca 150 ml překapávané kávy, nebo vetší espresso
Kávovou lžičku držte asi 2 cm nad hladinou kávy tak, aby se špičkou témeř dotýkala stěny sklenice
Do lžičky pomalu (přímo z lahve) nalévejte likér, ten bude po stěně sklenice stékat na její dno
Kávu ozdobte pořádným množstvím čerstvě ušlehané smetany. Použít můžete i tu ve spreji, jen si při nákupu zkontrolujte, že se jedná skutečně o smetanu a ne o její rostlinnou náhražku.