Zelená linka NUOVO CAFFE - volejte zdarma

800 269 259

Servisní linka

PO - PÁ 8:00 - 20:00 hod
SO - NE 9:00 - 20:00 hod

Espresso

Espresso je malá silná káva, připravená v pákovém nebo automatickém kávovaru.

Na správné espresso potřebujete 7 - 10 g čerstvě mleté kávy, 30 - 50 ml vody o teplotě 90 - 95°C a tlaku 15 barů. Jeho příprava by měla trvat 20 - 30 vteřin, při kratší době bude káva slabá, při delší extrakci se do nápoje uvolňují nezdravé látky a hořké pachutě. Dobu extrakce je možné upravit hrubším (zkrácení) nebo jemnejším nastavením mlýnku.

Správně připravené espresso poznáte podle krémové světle hnědé pěny, která unese několik zrnek cukru a vydrží až do vypití posledního doušku. Příliš světlá pěna je známkou slabého pražení nebo příliš hrubého mletí. U tmavé pěny je tomu právě naopak.

Espresso se připravuje do malých silnostěných porcelánových šálků se zaobleným vnitřním povrchem (bez hran). Šálek by měl být předehřátý a kávou naplněný kousek pod okraj.

Ke správně naservírovanému espressu by neměl chybět cukr (může být i třtinový) a voda na doplnění tekutin (espresso má mírně dehydratační účinky).

Naše automaty pro vás připravují espresso přesně tak, jak je popsáno výše - káva je namleta až poté, co si nápoj objednáte a průběžne pro vás hlídáme hrubost mletí a množství kávy. Jen ty porcelánové šálky nám zatím chybí :-)